Klasszikus gulyásleves

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban a felhevített zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéslapockát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pisorpaprikával, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott erős paprikát is. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  2. A zöldségeket (kivéve a krumplit) feldaraboljuk és sós, ételízesítős vízben feltesszük főni (csak éppenhogy ellepje a víz a zöldségeket).
  3. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldséget, ekkor tesszük bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot és a borsot. Addig főzzük így együtt, amíg a krumpli is puha lesz. Friss kenyérrel tálaljuk. 

 

Megjegyzés

Ha gyerek is eszik belőle, csak a tálalásnál tegyünk bele erős paprikát. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss