
recept
Egyszerű



Gulyásleves bográcsban
gulyásleves receptjebográcsgulyásgulyáslevesbográcsgulyás receptjealapanyagtípusalkalomAllergénekBográcsos ételekebéd-vacsora otthonraegytálételEgytálételekfehérjeFőételekGlutént tartalmazó gabonafélékháziasHússal készült levesekjellegklasszikusLevesekmagyarmagyarosMarha-és borjúhúsos ételekmarhahúsosnemzetiség, országNyáristílusTársaságtípusTojásVasárnapi ebédZeller
Hozzávalók
A leveshez:
A csipetkéhez:
Elkészítés
- A marhát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.
- Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd erős tűzön szakaszosan pároljuk, folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.
- Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk és konyharuhára csipkedjük a tésztát, had szikkadjon a napon kicsit.
- Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a gulyásleves bográcsban
Megjegyzés
A gulyásleves receptje főzőlapon, fazékban is elkészíthető.


















