Sárgarépa, fehérrépa, burgonya, gomba, karfiol, póréhagyma, cékla vagy éppen zöldbab. Csak néhány egészséges alapanyagként használható szezonális zöldség, ami számos receptben megtalálható. Fogyasztásuk a következő hónapokban kifejezetten ajánlott, hiszen ilyenkor van csak igazán szükség az immunrendszer erősítésére, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Hajlamosak vagyunk a hidegebb időben nehezebb, zsírosabb, jellemzően fehérjére épülő táplálkozást folytatni, pedig ilyenkor a rostoknak, a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak is elengedhetetlenek az egészségünk megőrzése érdekében. Válogatásunk összeállításánál igyekeztünk azokra a kajákra helyezni a hangsúlyt, melyekben a fent említett zöldségek valamilyen formában megtalálhatóak. Akik ilyenkor a tartalmasabb, laktatóbb fogásokra esküsznek, azokat sem hagytuk cserben, szóval aggodalomra semmi ok! Nálatok mi lesz az ebéd a hétvégén?
PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES NOKEDLIVAL >>>
SAJTSZÓSZOS GOMBA BACONNEL >>>
SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA >>>
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA BACONBE TEKERVE >>>
KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES KÁPOSZTÁVAL >>>
TEPSIBEN SÜLT CÉKLÁS-ÉDESBURGONYÁS BROKKOLIS CSIRKEMELL >>>
KELKÁPOSZTA-FŐZELÉK >>>
SÜLT TARJA ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNNAL >>>
DIÓS-SAJTOS TEPSIS CSIRKEMELL >>>
SÜLT HÚSGOMBÓC KAPORMÁRTÁSBAN >>>
ŐSZI ZÖLDSÉGLEVES HAJDINÁVAL, FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL >>>
PENNE ZÖLDBABOS RAGUVAL ÉS SÜLT SZALONNÁVAL >>>
BROKKOLIVAL TÖLTÖTT RÁNTOTT TOJÁS >>>
BAKONYI SERTÉSBORDA >>>
SÜTŐBEN FŐTT TYÚKHÚSLEVES >>>
Ajánljuk még: