Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Mi sem tökéletesebb pénteken, mint egy mesterien összeállított menüvel nekifutni a hétvégének. Válogatásunkban olyan ebédötleteket gyűjtöttünk össze a szombati és a vasárnapi menühöz, melyek mellett bőven marad időtök magatokra, a családra vagy a barátokra is. A receptek könnyen elkészíthetőek, és remekül variálhatóak, ráadásul bármelyikre is esik a választásotok, nem kell az egész napotokat a konyhában tölteni.
A hétvégi ebédek, azok közül is talán a vasárnapi az egyik legfontosabb momentuma a hétnek. Ilyenkor sokkal több idő jut az ételek elkészítésére, ezért kézenfekvő, hogy leginkább frissen fogyasztjuk ezeket a fogásokat, nem rohanunk sehova és persze igyekszünk megadni a módját is a hét utolsó főétkezésének. Teljesen mindegy, hogy a családdal, a barátokkal, vagy egyedül ülünk asztalhoz, a vasárnapi ebéd egy igazi hungarikum – még ha nem is hivatalosan. Ehhez hoztunk most receptötleteket.
Itt van az ősz, itt van újra! Nagyon úgy néz ki, hogy végleg búcsút inthetünk a nyárnak, helyette pedig beköszöntenek a hűvösebb, rövidebb nappalok és hosszabb éjszakák. Ezek a változások a szervezetünkre is hatással vannak, így étkezésben is érdemes alkalmazkodnunk. A természet ebben szerencsére segítségünkre van, nekünk csak ki kell válogatni azokat az évszak kínálta finomságokat, melyekből elkészíthetjük a napi betevőt, legyen szó pörgős hétköznapokról, vagy éppen hétvégéről. Mi most ezeket a szezonális hozzávalókat szem előtt tartva válogattuk össze aktuális receptajánlónkat a vasárnapi ebédhez (is).
Szeptember második hetét taposva már javában elkezdődött az iskola. Legyen szó általános vagy középiskoláról, esetleg főiskoláról, illetve egyetemről, aki nem hazajárós, annak számára a házi kosztot most hirtelen felváltja a sulis menza. Ezt azért nem egyszerű megszokni egyik pillanatról a másikra. Ha te is hasonló problémával küzdesz, vagy csak simán az otthoni ízek szerelmese vagy, akkor a következő válogatás neked szól.
Ez a hónap is villámgyorsan elrepült, vele együtt pedig megint egy újabb hétvégéhez értünk a következő kérdéssel a fejünkben: mégis mi legyen az ebéd? Úgy fest, hogy a brutális forróság egy hidegfrontnak köszönhetően gyengülni látszik, így összeállításunkban most kevesebb lesz a kánikula-kompatibilis fogás. Válogassatok kedvetekre!
Van egy jó és egy rossz hírünk; a jó az, hogy újra egy szuper hétvége kapujába értünk, a rossz, ami igazából nem is annyira rossz, hogy megint ki kell agyalnunk, milyen ebéddel készüljünk a következő két napra. Ez soha nem egyszerű mutatvány még annak ellenére sem, hogy a szezonális hozzávalóknak köszönhetően most picit nagyobb a mozgásterünk. Következő válogatásunk ezért biztosan a segítségetekre lesz, melyből könnyen inspirációt meríthettek, ha a hétvégi menü elkészítésének feladata újra rátok hárult.
Ki ne szeretné, amikor a bogrács alatt pattog a tűz, vagy serceg a faszén, miközben sül a husi a grillrácson? Már a hagyma dinsztelésénél is a levegőben érezni, hogy itt bizony valami finom étel van készülőben. Mi már hivatalosan is megnyitottuk a bográcsszezont, így a hagyományos konyhában készíthető finomságok mellett hétvégi menüajánlónkat kibővítettük néhány szabad tűzön készült kaja receptjével is.
A népszokások szerint a várható májusi fagyok miatt a kényesebb növények palántáit csak a fagyosszentek után ültetik ki a szabadba. Egy népi magyarázat szerint Pongrác kánikulában subában megfagyott, Szervác a Tisza közepén víz nélkül megfulladt, Bonifácot pedig agyoncsipkedték a szúnyogok – ezért haragusznak ránk, és évről évre visszajönnek, hogy bosszantsanak minket. Viszont van egy jó hírünk; az ebédünkbe már nem szólhatnak bele, következő válogatásunkból pedig könnyedén össze is állíthatod a hétvégi menüt.
Következő válogatásunkat most leginkább a kiadósabb, laktatóbb kajákra hegyeztük ki, így a nagyétkűeknek sem kétszer szedniük, vagy panaszkodniuk, hogy éhen maradnak. Ha már a hétvégék amúgy is feladják a leckét még a tapasztalt háziasszonyoknak is az ebéd kérdéskörében, most kedvezzünk a kalóriáknak, természetesen a mértékletesség elvét szem előtt tartva.
Egy átlagos hétvége is simán okozhat még fejvakarást a legtapasztaltabb háziasszonyoknak is, ha megint sütni-főzni kell valamit. Hetente visszatérő válogatásunknak köszönhetően talán könnyebb dolgunk lesz, a következő finomságokkal pedig biztos, hogy nem vallunk szégyent. Intsünk búcsút a már unalmas rántott hús sütögetésének és a klasszikus húsleves habozásának is! Koronázzuk meg egy szuper ebéddel a munka ünnepét, és persze éltessük az édesanyákat május első vasárnapján.
Ha hinni lehet a szakembereknek, akkor nem sok jóval kecsegtet a hétvégi időjárás. Ám azt azért ne feledjük, hogy a tavaszi eső aranyat ér. Ez már nem olyan csapadék, mint ősszel, szóval ha most egy kicsit esik is, azt a jövőben a hazai gyümölcs- és zöldségtermés biztosan meghálálja. Mivel a csapadék most úgyis fedél alá kényszerít, készítsd el otthon a hétvégi ebédet, aminek mire a végére érsz, még a nap is kisüthet.
Már régen változtatni szeretnél a hétvégi menüdön, de soha nem jön ki rá a lépés? Rántott hússal és a húslevessel álmodsz a hétvégén? Akkor eljött az ideje, hogy valami mást is kipróbálj. Péntekenként olyan fogásokat szedünk össze válogatásunkban, melyekkel garantáljuk a változatosságot az asztalnál. Ezekkel a receptekkel biztos, hogy nem vallasz szégyent!
Szeretnél változtatni kicsit a hétvégi menüdön? Már nagyon unod a hétről hétre visszatérő rántott hús és klasszikus húsleves párosát? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj valami mást, valami újat. Úgy, mint az elmúlt hetekben, most is segítségedre leszünk legújabb receptválogatásunkkal.
Szeretnél egy picit változtatni a hétvégi ebéden? Már nagyon unod a hétről hétre visszatérő rántott hús és húsleves párosát? Akkor eljött az ideje, hogy tényleg kipróbálj valami újat. Ezért úgy, mint az elmúlt hetekben is, továbbra is szállítjuk a jobbnál jobb recepteket, hogy azok bármelyikéből egy kiváló menüt állíthass össze.
Egy átlagos hétvége is sokszor feladja a leckét ebéd kérdéskörében, nemhogy egy négynapos hosszú hétvége. Legyen szó profi háziasszonyról, vagy kísérletező kezdőről, főzzetek a családnak, a barátoknak, vagy csak simán magatoknak, következő receptválogatásunk tuti, hogy nemzeti ünnepünkön is a segítségetekre lesz.