A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben a csomagolás található utasítás szerint. Szűrjük és csepegtessük le.
A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk apróra. A paradicsomot vágjuk cikkekre.
Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 evőkanál olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A visszamaradt zsiradékba tegyük a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.
Szedjük tányérokba a tésztát, tegyünk rá a pirított szalonnából és a paradicsomból is.
Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk. - kgizike