hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos krumplileves káposztával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Vajat olvasztunk egy lábasban. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és a felkarikázott kolbászt, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma kissé üveges nem lesz.
  2. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott zellert és a répát, a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a levelekre bontott, és felkockázott káposztát, majd összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet vagy vizet, sózzuk és borsozzuk, végül hozzáadjuk a felaprított kaprot és petrezselymet.
  4. Hagyjuk felforrni a levest, majd alacsony hőfokra tesszük, és lefedve főzzük 10-15 percig, amíg a burgonya meg nem puhul.
  5. Közben a liszttel kikeverjük a tejszínt, a forró leveshez öntjük, majd a tejet is hozzáadjuk, és jól összeforraljuk. Amikor minden zöldség megpuhult, elkészült a krumplilevesünk.

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl

Nézzétek meg videón, hogyan készül a káposztás krumplileves kolbásszal:

Ezek is érdekelhetnek