hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

    1. A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát.
    2. Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.
    3. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
    4. A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd az elkészült rántást a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
    5. A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.

Nézd meg videón, hogyan készül a kelkáposzta főzelék!

 

Megjegyzés

Kelkáposzta főzelék recept, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthettek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss