Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát, rádobjuk az egy cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük.
  2. A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta. Kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>>

30 PERCES FŐZELÉKEK, AMIKKEL AZ EGÉSZ CSALÁD JÓL LAKIK >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss