hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

    1. A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát, rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.
    2. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
    3. A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta. Kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss