Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos túrós pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot is. Végül adjuk hozzá a villával kissé felvert egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután csippentsük le a tészta 1/3-át, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig.

A nagyobb tésztagombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük hűvös helyre, míg a tölteléket elkészítjük.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd ízlés szerint keverjünk hozzá cukrot. A maradék tejet tegyük fel a tűzre, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük langyosra, hogy még kissé folyós legyen.

A túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 1/2 csomag pudingport, majd keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és szintén keverjük össze.

A piteformában lévő tészta tetejére egyenletesen kanalazzuk rá a langyosra hűtött pudingot, majd óvatosan öntsük rá a túrós tölteléket.

A hűtőből vegyük ki a maradék tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk fel vékony csíkokra. Ezután rácsozzuk be vele a túrós töltelék tetejét.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss