Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pardicsomos bulgur piláf

14 szavazat
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A bulgurt átöblítjük.
  2. Egy lábasban kevés olajon a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot és a paprikát.
  3. Addig főzzük, amíg elfő a leve, ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól lepirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a bulgurt, a vizet, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel.
  5. Lefedjük és alacsony lángon, párszor átkeverve, addig főzzük amíg a bulgur megpuhul - közben pótoljuk a vizet, ha szükséges - ha az étel elkészült, hozzákeverjük a finomra vágott mentát, és sűrű joghurttal fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek