Az édesburgonyát mint a krumplit megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és a vízben puhára főzzük. A levében hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel, vagy tumixgéppel lével együtt krémesre pépesítjük.
A tojást a cukorral kikeverjük, beletesszük a sót, a lisztet, az édeskrumplit, az étolajat, és a tejjel palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Ha túl sűrű, kicsi tejjel még hígítjuk, és olajozott palacsinta sütőben kisütjük.
Az elkészült palacsintát házi birslekvárral (sárgabarack lekvárral) megkenjük, a cukros, darált keverékkel meghintjük, és felcsavarjuk. Tálaláskor kicsit meghintjük a darált keverékkel.
A dió, az olajtök, a birsalma és a batáta megjelenése visszavonhatatlanul jelzi az ősz megérkezését. Én most egy saját terméseimből összeállított vitaminokban gazdag palacsinta receptjét küldöm. - HERR Mary
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!