Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK édesburgonya HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

Az édesburgonya vagy batáta, ahogyan még sokan ismerik, valójában csak nevében hasonlít a krumplihoz. Azt már kevesebben tudják, hogy a gumója mellett a fiatal levelek is fogyaszthatók. Közép-Amerikában őshonos, Európába Kolombusz Kristóf hozta be. A neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.

Nagyon egészséges és nagyon finom. Magas C-, B2- és B6- és E-vitamin tartalma mellett értékes ásványi anyag forrásunk is. A krumplihoz hasonlóan süthető olajban, pürésíthető, főzhetünk belőle levest, készíthetünk gombócot, de akár édes pitéhez is kiváló alapanyag. Megunhatatlanul finom. Próbáljatok ki minél több receptet.

Mikor vegyem meg?

Szerencsére szinte egész évben kapható.

Hol tároljam?

Pincében vagy hűtőszekrényben.

Tápérték (100g)

Energia

86 kcal

Fehérje

1.5 g

Zsír

0 g

Szénhidrát

17.1 g