Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ordával töltött kapros palacsinta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 4,5 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 1 tk kapor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg orda
  • 1 ek tejföl
  • A mártáshoz:
  • 2 db tojás
  • 4 ek tejföl
  • 4 dkg sajt (érett)
  • A paradicsomkörethez:
  • 1 db paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • bors
  • náhány szál friss kapor

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat az átszitált liszthez adjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a felaprított kaprot és egy csipet sót. Simára keverjük, majd belefprgatjuk a habbá vert fehérjéket.
  2. A tésztából forró olajon vastagabb palacsintákat sütünk. Elosztjuk rajta az ordát és tejfölt. Feltekerjük, majd egy tűzálló edénybe fektetjük őket.
  3. mártáshoz szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a tejföllel és a lereszelt sajttal, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjéket. Az egészet a palacsintára öntjük, elsimítjuk a tetején, és 220 fokon, grill fokozaton aranybarnára sütjük őket. 
  4. Közben meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk a paradicsomot. Ezután megpároljuk a vajon, és sóval, borssal, valamint egy kevés kaporral fűszerezzük. A palacsintához kínáljuk.

    ÍGY NEM RAGAD LE ÉS SZAKAD SZÉT: TIPPEK PALACSINTASÜTÉSHEZ >>> 

    9 HÚSOS PALACSINTA: BAKONYI, HORTOBÁGYI, RAKOTT >>> 

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde - MME

Ezek is érdekelhetnek