Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ordával töltött kapros palacsinta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat az átszitált liszthez adjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a felaprított kaprot és egy csipet sót. Simára keverjük, majd belefprgatjuk a habbá vert fehérjéket.
  2. A tésztából forró olajon vastagabb palacsintákat sütünk. Elosztjuk rajta az ordát és tejfölt. Feltekerjük, majd egy tűzálló edénybe fektetjük őket.
  3. mártáshoz szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a tejföllel és a lereszelt sajttal, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjéket. Az egészet a palacsintára öntjük, elsimítjuk a tetején, és 220 fokon, grill fokozaton aranybarnára sütjük őket. 
  4. Közben meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk a paradicsomot. Ezután megpároljuk a vajon, és sóval, borssal, valamint egy kevés kaporral fűszerezzük. A palacsintához kínáljuk.

    ÍGY NEM RAGAD LE ÉS SZAKAD SZÉT: TIPPEK PALACSINTASÜTÉSHEZ >>> 

    9 HÚSOS PALACSINTA: BAKONYI, HORTOBÁGYI, RAKOTT >>> 

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss