hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós palacsinta sonkás-túrós töltelékkel

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsinta elkészítéséhez a tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre. (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet). Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
  2. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssük ki a palacsintákat.
  3. A töltelék elkészítéséhez a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, és süssük pár perc alatt szép pirosra, majd hűtsük ki.
  4. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt sonkát, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós! A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy, és folyós legyen a töltelék.)
  5. Az előzőleg kisütött palacsintákat ezután töltsük meg a sonkás-túrós töltelékkel, és tálalásig tartsuk melegen. 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a sonkás-túrós palacsintát, majd ízlés szerint pl. kapormártással kínáljuk, mely jól illik hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss