Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott palacsinta sonkával töltve

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dl szóda
  • A töltelékhez:
  • 10 szelet gépsonka
  • 7 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csomag metélőhagyma
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • sajt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szokott módon palacsintatésztát keverünk, majd kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
  2. Apró kockára vágjuk a gépsonkát, egy kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A besamelhez keverjük a pirított sonkát és az apróra vágott metélőhagymát, majd az így elkészült tölteléket a palacsintákba töltjük. Behajtjuk a két szélét, és feltekerjük.  Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

TEJFÖLÖS-GOMBÁS RAKOTT PALACSINTA>>> 

TEPSIS KRUMPLI PALACSINTATÉSZTÁVAL>>> 

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT PALACSINTA>>> 

Megjegyzés

Csípős ketchupot kínálhatunk hozzá. - regeena20

Ezek is érdekelhetnek

Friss