hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott palacsinta sonkával töltve

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szokott módon palacsintatésztát keverünk, majd kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
  2. Apró kockára vágjuk a gépsonkát, egy kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A besamelhez keverjük a pirított sonkát és az apróra vágott metélőhagymát, majd az így elkészült tölteléket a palacsintákba töltjük. Behajtjuk a két szélét, és feltekerjük.  Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk. 

Megjegyzés

Csípős ketchupot kínálhatunk hozzá. - regeena20

Ezek is érdekelhetnek

Friss