hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintája

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csöves kukoricáról levágjuk a szemeket, és egy turmixgép táljába dobjuk a kukoricaliszttel, a tojással, a cukorral és a fűszerekkel valamint az olajjal, aztán leturmixoljuk.
  2. Kevés olajon, alacsony hőfokon egy merőkanálnyi masszát elkezdünk sütni. Az első oldal kb. 6 perc alatt elkészül, az a lényeg, hogy a tetején, közepén se legyen már nyers. A másik oldalnak elég 2 perc is.
  3. Még forrón morzsolt gomolyával meghintjük a palacsinta felét, és félbehajtjuk, aztán limelével, korianderrel és jalapenóval megrakva kínáljuk az elkészült palacsintákat. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a Venezuelai palacsinta: 

Megjegyzés

Nyár végén szezonja van friss kukoricának, ez kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós pallerrel lepjük meg a családot és a barátokat. Amúgy óriási előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan recept, és a feltétek is könnyedén variálhatóak. A feta-aszalt paradicsom kombó igencsak ajánlott, ha görög-venezuelai házasságot tervezünk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss