Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári ízorgia: ismerd meg a grillezett barackos saláta varázslatos zamatát

Hoztunk egy szuper grillezett barackos salátareceptet, ami sonkával és mozzarellával kiegészítve egy isteni nyári finomság. Ha egyszer megkóstoljátok, utána tuti, hogy nem marad el a repeta. Egy grillvacsora alkalmával telitalálat, de akár egy könnyed főfogásként is tálalhatod.

A következő recept kiváló példa arra, hogy egy kis kreativitással mennyire jó dolgok történhetnek a barackkal, ha egy könnyed salátában gondolkozunk. Nincs másra szükség, mint egy jó grillsütőre, néhány darab nektarinra, sonkára, mozzarellára, dióra és némi zsiradékra a mézen és a balzsameceten túl. Ha egy könnyed grillvacsorára készültök, akkor ez kötelező recept számotokra, de akkor sincs gond, ha a nyári melegben egy könnyed főfogásként tálaljátok.

Így nyugodt szívvel ajánljuk ezt a salátát azoknak is, akiknek a rántott hús az alfa és ómega, mellette pedig igen konzervatív ízléssel rendelkeznek. Ezért most rövidre is zárjuk mondandónkat, helyettünk beszéljen inkább az alábbi grillezett barackos, sonkás saláta receptvideója.

Hozzávalók:

  • 6 db nektarin
  • olívaolaj
  • 10 dkg pármai sonka
  • 60 dkg konyhakész salátamix
  • 20-25 dkg minimozzarella
  • 10 dkg pirított dió

Az öntethez:

  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. méz

A grillezett barackos, sonkás saláta pontos receptjét itt találod >>>

Elkészítés:

  1. Az öntethez egy keverőtálkába öntjük a balzsamecetet, az olajat és a mézet, és alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
  2. A nektarint félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A grillt magas hőfokra hevítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ráfektetjük a barackokat a vágási felülettel lefelé, 4-6 percig sütjük, amíg meg nem pirul, karamellizálódik, ha kész, ezt is félretesszük.
  3. A grill-lapot megtöröljük, erre helyezzük a sonkaszeleteket, és 30-30 másodpercig melegítjük mindkét oldalukat.
  4. Következik az összeállítás. Egy tálra halmozzuk a salátát, elhelyezzük rajta a grillezett barackokat, a mozzarellagolyókat, megszórjuk a pirított, felaprított dióval, majd rárakjuk a sonkaszeleteket is. Végül átkeverjük a salátaöntetet, és meglocsoljuk vele a salátát.
  5. Ez a saláta kiváló előétel lehet egy grillvacsorán, de könnyed főfogásként is megállja a helyét.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss