Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett barackos, sonkás saláta

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1.  Az öntethez egy keverőtálkába öntjük a balzsamecetet, az olajat és a mézet, és alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
  2. A nektarint félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A grillt magas hőfokra hevítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ráfektetjük a barackokat a vágási felülettel lefelé, 4-6 percig sütjük, amíg meg nem pirul, karamellizálódik, ha kész, ezt is félretesszük.
  3. A grill-lapot megtöröljük, erre helyezzük a sonkaszeleteket, és 30-30 másodpercig melegítjük mindkét oldalukat.
  4. Következik az összeállítás. Egy tálra halmozzuk a salátát, elhelyezzük rajta a grillezett barackokat, a mozzarellagolyókat, megszórjuk a pirított, felaprított dióval, majd rárakjuk a sonkaszeleteket is. Végül átkeverjük a salátaöntetet, és meglocsoljuk vele a salátát.
  5. Ez a saláta kiváló előétel lehet egy grillvacsorán, de könnyed főfogásként is megállja a helyét.

Nézd meg videón is, hogyan készül a grillezett barackos, sonkás saláta:

Ezek is érdekelhetnek