Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Ha egy olyan húsmentes finomság után kutatsz ebédre, vagy vacsorára, ami egyszerre laktató és finom is, akkor ez a duplasajtos spenótos tepsis krumpli könnyen az egyik nagy kedvenced lehet. Van olyan jó, mint a klasszikus rakott krumpli, sőt, egyesek szerint még le is körözi azt, ha éppen egy a gyomornak is kímélőbb kajára utazol.
MME
Cikk
A sajt és a csirkemell remek páros, ebből a két hozzávalóból fejedelmi ételeket lehet készíteni. A szárazabb húsú csirkemellet már azzal feldobjuk, ha megtöltjük valamilyen sajttal. A tölteléket még variálhatjuk sonkával, zöldséggel is.
Csiszér Zoltánné
Imádjuk, ha nyúlik, vagy ha ropogósra sül. A mozzarella az egyik legkedveltebb sajt és nemcsak azért, mert olcsó, hanem azért is, mert nagyon sok ételt tehetünk még finomabbá vele. Legyen szó tésztáról, vagy rakottasról.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Amikor fogyókúrázni kezdesz, valószínűleg az első dolog, amit megvonsz magadtól, az a nassolnivaló. De tudtad, hogy néhány egészséges (vagy egészségesnek hitt) ételben több zsír van, mint egy zacskó chips-ben? A 40 grammos, sós burgonyaszirom ugyanis átlagosan 14 gramm zsírt tartalmaz, a következő ételek pedig jóval többet!
Ha csak fél órád van a család elé tenni valami finomat, mutatjuk a neked való receptet! Ez a spenótos-aszalt paradicsomos tortellini gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul eddig mindenkinek ízlett, aki csak kóstolta.
Pataki Nóra
Ilyen tésztát még biztosan nem ettél! Gondoltad volna, hogy mozzarella sajtból és tojásból tökéletes pasztát készíthetsz? Ha nem hiszed, járj utána. Pontosabban nézd meg ezt a videót!
Urbán Kata
Padlizsánőrültek kedvence lesz ez az étel, amelynek koronája a finoman megpirult, nyúlós, oldalt ropogós mozzarella. Főfogásnak vagy köretként sült hús mellé, salátával tálalva igazi diétás recept! A Napi fitt konyha remek videója következik.
PATAKY KRISZTINA
Imádom a paradicsomot, ezért rengeteg ételhez használom is. Mutattam már nektek vele készült tésztát, melegszendvicset, csilis babot és egytálétel is, most pedig egy mennyei paradicsomos-mozzarellás előételt hoztam, melyet pirítóssal lehet igazán jóízűen elfogyasztani.
Csiperke Júlia
Sajt. Tipikus alapelem a hűtőben. Jobb esetben nem összeszáradva csücsül valamelyik eldugott sarokban. A mozzarella egy fehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajtfajta, melyet sokat szendvicsek, pizzák vagy saláták megvadításához használnak. Leteszteltük, melyik a legjobb a piacon.
A mozzarella sokszínűen felhasználható sajt: salátákba, pizzára éppúgy jó választás, mint húsokra olvasztva, vagy zöldségekhez forgatva. Erről a könnyű finomságról mostantól a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk, mert már laktózmentes változatban is kapható!
Csilla
A korai húsvéttal az a legnagyobb probléma, hogy primőrök hiányában nehéz igazán gazdaggá tenni a húsvéti asztalt. Ebben nyújt nagy segítséget a sajttál, amely izgalmas színfolttal bővíti a húsvéti kínálatot.
A sztárok szívesen elhitetik a közönséggel, hogy alig kell tenniük valamit azért, hogy csúcsformában legyenek. Ám az olasz színésznő, Monica Bellucci nem titkolja, hogy imád enni. Insalada caprese-t például akár minden nap szívesen vacsorázna.
Tengernyi féle és fajta, ízű és állagú sajtot találunk a világban, amelyeket ezer módon felhasználhatunk. De a sajt több, mint egy finomság: ezerarcú csoda, amely mára a kultúránk szerves részévé vált!