Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Pataki Nóra
Videó
Ha egy olyan húsmentes finomság után kutatsz ebédre, vagy vacsorára, ami egyszerre laktató és finom is, akkor ez a duplasajtos spenótos tepsis krumpli könnyen az egyik nagy kedvenced lehet. Van olyan jó, mint a klasszikus rakott krumpli, sőt, egyesek szerint még le is körözi azt, ha éppen egy a gyomornak is kímélőbb kajára utazol.
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
A sajt és a csirkemell remek páros, ebből a két hozzávalóból fejedelmi ételeket lehet készíteni. A szárazabb húsú csirkemellet már azzal feldobjuk, ha megtöltjük valamilyen sajttal. A tölteléket még variálhatjuk sonkával, zöldséggel is.
Imádjuk, ha nyúlik, vagy ha ropogósra sül. A mozzarella az egyik legkedveltebb sajt és nemcsak azért, mert olcsó, hanem azért is, mert nagyon sok ételt tehetünk még finomabbá vele. Legyen szó tésztáról, vagy rakottasról.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Amikor fogyókúrázni kezdesz, valószínűleg az első dolog, amit megvonsz magadtól, az a nassolnivaló. De tudtad, hogy néhány egészséges (vagy egészségesnek hitt) ételben több zsír van, mint egy zacskó chips-ben? A 40 grammos, sós burgonyaszirom ugyanis átlagosan 14 gramm zsírt tartalmaz, a következő ételek pedig jóval többet!
Ha csak fél órád van a család elé tenni valami finomat, mutatjuk a neked való receptet! Ez a spenótos-aszalt paradicsomos tortellini gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul eddig mindenkinek ízlett, aki csak kóstolta.
Ilyen tésztát még biztosan nem ettél! Gondoltad volna, hogy mozzarella sajtból és tojásból tökéletes pasztát készíthetsz? Ha nem hiszed, járj utána. Pontosabban nézd meg ezt a videót!
PATAKY KRISZTINA
Urbán Kata
Padlizsánőrültek kedvence lesz ez az étel, amelynek koronája a finoman megpirult, nyúlós, oldalt ropogós mozzarella. Főfogásnak vagy köretként sült hús mellé, salátával tálalva igazi diétás recept! A Napi fitt konyha remek videója következik.
Csiperke Júlia
Imádom a paradicsomot, ezért rengeteg ételhez használom is. Mutattam már nektek vele készült tésztát, melegszendvicset, csilis babot és egytálétel is, most pedig egy mennyei paradicsomos-mozzarellás előételt hoztam, melyet pirítóssal lehet igazán jóízűen elfogyasztani.
Sajt. Tipikus alapelem a hűtőben. Jobb esetben nem összeszáradva csücsül valamelyik eldugott sarokban. A mozzarella egy fehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajtfajta, melyet sokat szendvicsek, pizzák vagy saláták megvadításához használnak. Leteszteltük, melyik a legjobb a piacon.
Csilla
A mozzarella sokszínűen felhasználható sajt: salátákba, pizzára éppúgy jó választás, mint húsokra olvasztva, vagy zöldségekhez forgatva. Erről a könnyű finomságról mostantól a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk, mert már laktózmentes változatban is kapható!
A sztárok szívesen elhitetik a közönséggel, hogy alig kell tenniük valamit azért, hogy csúcsformában legyenek. Ám az olasz színésznő, Monica Bellucci nem titkolja, hogy imád enni. Insalada caprese-t például akár minden nap szívesen vacsorázna.
WM
Az dél-olaszok meghatározó sajtja nálunk is nagy népszerűségnek örvend. A mozzarellát gyakorta fogyasztjuk salátákhoz, tésztákhoz vagy pizzához, szendvicsekhez, hiszen a viszonylag semleges ízű, kellemes állagú friss sajt könnyedén idomul szinte bármilyen ételhez.
A hölgyek közül már biztosan sokan felfigyeltek egy reklámra, ahol egy medence partján ülő bikinis hölgy ecseteli: "A férjem nápolyi, a kocsim bolognai, a masszőröm római…" Nos, bizonyára sok hölgy vágyik az olasz férfiak társaságára, de Hölgyeim, akkor tartsák meg ez a jó szokást a mozzarella esetében is!
Tengernyi féle és fajta, ízű és állagú sajtot találunk a világban, amelyeket ezer módon felhasználhatunk. De a sajt több, mint egy finomság: ezerarcú csoda, amely mára a kultúránk szerves részévé vált!