Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés brokkolisaláta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Felcsíkozzuk a bacont, és egy serpenyőben alacsony lángon ropogósra sütjük, majd felhasználásig félretesszük.
  2. A brokkolit apró rózsákra bontjuk. Egy lábasban vizet forralunk, sózzuk. Ebbe helyezzük a brokkolirózsákat, 5-8 perc alatt ressre pároljuk, majd hideg vízzel lehűtjük. A megpárolt brokkolit a szalonna visszamaradt zsiradékán megpirítjuk, összeállításig félretesszük.
  3. Az öntethez egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a majonézt, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, citromhéjjal és a citrom levével, egyneműre keverjük.
  4. Egy salátástálba tesszük a salátaleveleket, a brokkolit, a vörös áfonyát, a diót, rácsipkedjük a kéksajtot (lehet feta is), rákanalazzuk egyenletesen eloszlatva az öntetet, megszórjuk a pirított baconnel. Fokhagymás pirítós kenyérrel vagy csak magában is fogyaszthatjuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a mascarponés brokkolisaláta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss