Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit főzzünk advent harmadik hétvégéjén? Ínycsiklandó fogások vasárnapi ebédhez

default user icon
MME
Az ünnepi célegyenesre fordulva azért már a legtöbben tudják, hogy milyen finomságokkal készülnek karácsonykor. Előfordulhat, hogy konkrét ötlet még nincs, de valamilyen elképzelés már biztosan megfogalmazódott azokban, akik a menüért felelnek jövő hét hétvégén. Ám előtte még van egy hétvége, egészen pontosan advent harmadik hétvégéje, amikor jól kell lakni. Ti tudjátok már, hogy mit főztök vasárnap ebédre? Mi már tudjuk, hiszen az alábbi receptekből válogatunk mi is.

Ez a hétvége már tényleg más, mint a többi. Az adventi koszorú harmadik gyertyáját is meggyújtjuk, ez pedig annyit jelent, hogy vasárnaphoz egy hétre szenteste. Ilyenkor már javában megy az agyalás, tervezés, hogy mégis milyen ünnepi menüvel koronázzuk meg a karácsonyi főétkezéseket, ezért az alábbi válogatásunkban többnyire olyan fogásokat hozunk, melyekkel akár a következő hét hétvégéjére is tervezhetsz. Addig azonban még van néhány napunk, és most sem maradhatunk éhen. Válogassatok kedvetekre, mi biztosan használni fogjuk az alábbi receptek valamelyikét az elkövetkezendő napokban.

AZ IGAZI SZEGEDI HALÁSZLÉ, SZÁLKAMENTES PONTTYAL >>> 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>>


KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>>


LAZAC TEJSZÍNES-GOMBÁS MÁRTÁSBAN >>> 


SÁRGABORSÓLEVES FÜSTÖLT HÚSSAL >>>

KIJEVI CSIRKEMELL RIZIBIZIVEL >>>  


MAJONÉZES, ZELLERES BURGONYASALÁTA >>> 


SÜLTZÖLDSÉG-KRÉMLEVES >>> 

LASSAN SÜLT MÉZES-MUSTÁROS PULYKAMELL >>>

SÜLT KACSACOMB PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL >>>


RÁNTOTT HALFILÉ MAJONÉZES KRUMPLISALÁTÁVAL >>> 

COLESLAW KÁPOSZTASALÁTA >>>  


HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN >>>


TARTALMAS BABLEVES FÜSTÖLT HÚSSAL >>>

CSIRKEPÖRKÖLT NOKEDLIVEL, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>>


FASÍRTGOLYÓS PARTIFALATOK >>> 


Reméljük, nektek is segített a fenti receptgyűjtemény, és sikerült minden kétséget elhessegetni a hétvégi és a karácsonyi ebédek kapcsán. Nem győzzük ismételni magunkat, hogy főztötöket ti is osszátok meg Facebookon a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban, hiszen munkátokkal egy hatalmas közösséget inspirálhattok a konyhában. Most különösen fontos, hiszen az ünnepektől már csak egy karnyújtásnyira vagyunk, a karácsonyi ebédből pedig mindenki a legtöbbet szeretné kihozni. Ha kíváncsi vagy korábbi válogatásokra, esetleg még több karácsonyi tartalom között böngésznél, azt is megteheted itt.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss