hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes, zelleres burgonyasaláta

MME MME
55 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjastól megfőzzük (kb. 30-40 perc).
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat meghámozzuk hámozóval, elfelezzük és ezt is apróra vágjuk.
  3. Egy keverőtálba öntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, megfűszerezzük kevés sóval, cukorral, borssal és jó alaposan összekeverjük.
  4. A főtt burgonyát lehűtjük hideg vízzel, meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy salátástálba rakjuk, finoman megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, meglocsoljuk az öntettel és finom mozdulatokkal alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze a burgonyát. Letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 órára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss