Elkészítés: A halfiléket sózom, borsozom, paprikával is megszórom.
A citrom és a narancs héját lereszelem, és rákenem a halakra, majd a kifacsart levüket rálocsolom. Végezetül ráöntöm fokhagymás olajat, és 1 napig hűtőben tartva, néha megforgatva pácolom.
Kevés olajon az egyik oldalát kb. 5 percig, a másik oldalát pedig kb. 3 perc alatt pirosra sütöm. A hal nagyon puhára, omlósra fog sülni. Szálkamentes, bátran ehető.
A salátához valókat - a burgonyát, az uborkát és a sajtot - apró kockákra vágom. A többi összetevőkkel összekeverem. Pár órát hagyom állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre