Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 olcsó krumplis étel hatósági áras burgonyából

default user icon
MME
Újabb két termék árát fixálta a kormány, mostantól a tojáshoz és a burgonyához is hatósági áron juthatunk hozzá, így valószínűleg gyakrabban kerül majd tányérra krumplis étel. Össze is gyűjtöttünk néhány szuper receptet.

A kormány úgy döntött, hogy a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot az év végéig, ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be szerdán a Kormányinfón. Így mostantól a krumpli és a tojás ára a 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. A piacokra viszont nem vonatkozik a szabályozás.

Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

Jó áron, finomat: együnk krumplit

A  burgonya pénztárcakímélő, jó ízű, sokáig eltartható, mindig van otthon, sokféleképp felhasználható és variálható. Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni, főként ha ízletesen, változatosan készítjük.

Sütőben, olajban, tepsiben sült krumpli, főtt krumpli, burgonyapüré, petrezselymes újburgonya, paprikás krumpli, rakott krumpli, rösti, sztrapacska, burgonyasaláta, tócsni, gnocchi – és még hosszan lehetne folytatni a sort, mennyiféle formában is szeretjük, készítjük a burgonyát, kolompért, pityókát. Persze nem csak nálunk nagy kedvenc, de a világ szinte minden sarkában kerülnek tányérokra népszerű burgonyás fogások. Igazi átváltozóművész a konyhában – sülhet ropogósra, főhet krémesre, lehet előétel, főétel, és desszertekhez is felhasználható.

Mi most a kedvenc jóáras receptjeinket gyűjtöttük össze, melyek nemcsak finomak, de a pénztárcát is kímélik.

EGYSZERŰ SAJTOS-TEJFÖLÖS TÓCSNI >>> 

BURGONYAFŐZELÉK >>> 

PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL >>> 

HAGYOMÁNYOS VASI, ZALAI DÖDÖLLE >>> 

KRUMPLIS TÉSZTA EGYSZERŰEN >>> 

BORSÓS-KRUMPLIS NOKEDLI >>> 

VIRSLIS KRUMPLISALÁTA LILAHAGYMÁVAL >>> 

EGYSZERŰ KRUMPLILEVES >>> 

KRUMPLIGOMBÓC SÓSKAMÁRTÁSSAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss