hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk
  2. A feldarabolt zöldségeket egy lábasba tesszük, és felönjük kb. másfél liter vízzel úgy, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje, és közepes lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
  3. Amikor puha a burgonya, elkészítjük a rántást: egy kis lábasban, közepes lángon zsírt olvasztunk,  belehintjük a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, és halvány rózsaszínesre pirítjuk, majd a még forrásban lévő krumplihoz öntjük, és pár perc alatt összefőzzük.
  4. Végül beleöntjük a tejszínt, összekeverjük, forraljuk egy rövid ideig, majd lehúzzuk a tűzhelyről. 

    Nézzétek meg videón, hogyan készül a krumplifőzelék:

Ezek is érdekelhetnek