hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli, ahogy Horváth Gréta készíti

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A paprikás krumpli elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd egy szűrőkanál segítségével kiszedjük és áttesszük egy lábasba.
  2. A serpenyőben maradt zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd kiszedjük és félretesszük.
  3. A lábasba, amiben a hagymás szalonna van, beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Felöntjük 1-2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és beletesszük a babérlevelet, majd megszórjuk a pirospaprikával.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi még éppenhogy nem lepi el. Megszórjuk az ételízesítővel, és fedő alatt főzzük tovább.
  5. Közben egy serpenyőben felhevítünk 1-2 kanál mangalicazsírt, és megpirítjuk rajta a száraz tésztát. Ha megpirult, a paprikás krumplihoz öntjük. Ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor megpuhult a krumpli és a tészta, belekanalazzuk a pirított kolbászt is, és forrón tálaljuk. 

    Nézd meg videón, hogy készül a paprikás krumpli:

Ezek is érdekelhetnek