Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtgolyós partifalatok

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle (szikkadt)
  • feketebors (őrölt)
  • 2 tk fűszerpaprika
  • A beforgatáshoz:
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A falatkákhoz:
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 üveg csemegeuborka
  • 1 doboz fogpiszkáló vagy színes party nyársak

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk pár percre, majd alaposan kifacsarjuk és ezt is hozzáadjuk a húshoz.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük. Használjuk bátran a kezeinket! Ha túl lágy lenne a keverék, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  4. Vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle.A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában megforgatjuk, így jó ropogós lesz a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük őket.
  6. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, az uborkát vastagabb karikákra.
  7. Színes nyársakra vagy fogpiszkálóra szúrjuk először az uborkát, majd jöhet a sajt és végül a fasírtgolyó.

    Nézd meg az elkészítést videón >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss