hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtgolyós partifalatok

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fasírtgolyó elkészítéséhez olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk pár percre, majd alaposan kifacsarjuk, és ezt is hozzáadjuk a húshoz.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük. Használjuk bátran a kezeinket! Ha túl lágy lenne a fasírt masszája, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  4. Vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában megforgatjuk, így jó ropogós lesz a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük őket.
  6. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, az uborkát vastagabb karikákra.
  7. Színes nyársakra vagy fogpiszkálóra szúrjuk először az uborkát, majd jöhet a sajt és végül a fasírtgolyó.


Nézzétek meg videón, hogyan készül a fasírtgolyós partifalatka

Ezek is érdekelhetnek