Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás egyszerűen

MME MME
80 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A harcsapaprikás elkészítéséhez először pörköltalapot készítünk: ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
  2. Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
  3. Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
  4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
  5. A harcsaprikás hagyományosan túrós csuszával tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a harcsapaprikás egyszerűen:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss