Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta sok hússal, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
210 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Két pörköltalapot készítünk. Az egyikhez zsiradékon megsütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprika és hagyma felét, a fokhagymát és a szeletekre vágott paradicsom felét. Felöntjük vízzel. Botmixerrel összezúzzuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majorannával, őrölt pirospaprikával és ételízesítővel ízesítjük.
  4. A másik pörköltalaphoz siradékon megfonnyasztjuk a kockákra vágott paprika és hagyma másik felét, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsom másik felét is. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, ételízesítővel, pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt.
  6. A szálas káposztát is hozzáadjuk, majd 2-3 babérlevelet teszünk bele és egy kevés vízzel felöntjük.
  7. A darált húshoz hozzáadjuk a rizst. Hozzákeverjük a szalonnás pörköltalaphoz.
  8. A szálas káposztás alap felét egy nagy fazékba tesszük. A darált húsos keveréket káposztalevelekbe csomagoljuk, majd a szálas káposztával kibélelt fazékba tesszük. A szálas káposzta másik felét is beleöntjük a fazékba, majd felöntjük vízzel. 1,5-2 óráig főzzük.
  9. Tejföllel leöntve, friss kenyérrel tálalhatjuk.

Nézd meg videón, hogy készíti Gáspár Bea a töltött káposztát:

Ezek is érdekelhetnek

Friss