hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartalmas bableves füstölt hússal

MME MME
120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap a füstölt húst, a beáztatott és lecsepegtetett babot, a megpucolt egész fokhagymát és vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük, majd felöntjük annyi hideg vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a húst. Alacsony lángon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy elég füstös, sós-e a leve.
  3. Ekkor adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Amennyiben szükséges, sózzuk még.
  4. A rántás elkészítéséhez az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Végül beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.
  5. A bablevest csipetkével lehet még dúsítani, de ez így is nagyon gazdag és finom.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a füstölt húsos bableves:


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss