Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartalmas bableves füstölt hússal

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap a füstölt húst, a beáztatott és lecsepegtetett babot, a megpucolt egész fokhagymát és hagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük, majdfelöntjük annyi hideg vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a húst.Alacsony lángon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk elég füstös, sós-e a leve.
  3. Később hozzáadjuk a tisztított, darabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Amennyiben szükséges, sózzuk még.
  4. A rántáshoz az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.Végül beleöntjük a levesbe ésösszeforraljuk. Csipetkével lehet még dúsítani, de ez így is nagyon tartalmas.

Videó! Így készítheted el ezt a tartalmas bablevest! >>>

ÍGY FŐZZ OLYAN BABLEVEST, MINT NAGYI - 8 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>>

13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss