Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a módszerrel készülhet új étel a maradék főtt tésztából

default user icon
MME
Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!

Van, aki napokig elvan főtt tésztán és csak a szószokat, mártásokat váltogatja (vagy még azt sem). Más viszont úgy van vele, hogy jó lenne már valami új textúra, ízvilág. Ha te is az utóbbiak közé tartozol, mutatunk egy tuti megoldást, hogy ne legyen unalmas a táplálkozásod és a maradék tésztát se kelljen kidobni.

Maradékmentés felsőfokon

A maradék főtt tészta általában összeáll, megdermed, ha pedig az egészre ráöntötted a szószt, egy idő után annak nagy része fel is szívódik… Ezért ahelyett, hogy a maradékot a mikróban megmelegítve gumiszerű tésztát ennél, inkább egy serpenyőben pirítsd át vagy tedd sütőbeés süsd meg. A tésztaszószban lévő olajok a sütőben vagy a serpenyőben lebomlanak, és ízes, ropogós bevonatot képeznek a tésztán.

Új étel új alapanyagokkal

Jó hír, hogy nem csak ebédet készíthetsz a maradék tésztából, hanem például egy tökéletes reggelit is. Ahelyett ugyanis, hogy tésztaszószt adnál az ételhez, keress új feltéteket: jöhet rá tojás és sajt, vagy sonka és zöldség fűszernövényekkel ízesítve – igazából csak a fantáziádon múlik, milyen étel készül. A lényeg: a felforrósított öntöttvas serpenyőbe tegyél pár csepp olajat, és hagyd pár percig állni benne a tésztát, mielőtt megfordítanád: így kap egy isteni finom, barna, ropogós kérget.

Tipp:

A maradék főtt tésztát és szószt külön edénybe tedd el a hűtőbe. Ne felejtsd el letakarni a tésztát, nehogy kiszáradjon. 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss