Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nem kérdés, hogy Gordon Ramsay főzési tanácsait érdemes megfogadni. Most megnéztük, miért sózza meg a világhírű séf a fokhagymát, mielőtt pépesíti.
Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!
A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? Mutatunk egy trükköt, amivel megelőzhető az ilyen főzési katasztrófa.
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy tésztafőzés után azon bosszankodtunk, hogy összeragadt, összetapadt a tészta. Számtalan trükk és mítosz létezik, hogy mit tegyünk és mit ne a főzővízbe. Íme néhány alapvető szabály, amit ha betartasz, tökéletes lesz a tésztád.
Sokaknak vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a mikróban készült tészta mennyire lehet jó. Ez a szkepticizmus abból fakad, hogy a legtöbben a mikrót csak melegítésre használják, nem pedig főzésre. A mikró azonban – korlátainak figyelembe vételével és megfelelő technikával – praktikus eszköz lehet tésztafőzéshez is.
Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.
Kocsonya egykor minden konyhában készült karácsony és újév környékén. Megosztó étel: vagy imádni, vagy utálni lehet, köztes állapot nincs. Elkészítése nem bonyolult, te is megpróbálkozhatsz vele, akár még az ünnep előtt. Segítünk, hogy tökéletes legyen!
Ha szereted a tojásos ételeket, biztosan gyakran szerepel az étrendedben rántotta. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom, laktató például reggelire. Az egyetlen bökkenő, hogy egy idő után elég unalmas. Eláruljuk, milyen fűszerekkel tudod fokozni az ízélményt.
Egy tükörtojás reggelire akár önmagában, akár pirítósra téve nagyszerű dolog, hiszen egészséges, tápláló és igen dekoratív is. Ezért is baj, ha nem tartja a formáját. Segítünk, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen a végeredmény.
Fanny magazin
Még a tapasztalt háziasszonyokkal is előfordulhat, hogy túlfőzik vagy leégetik a finomságokat. Lassúfőző, azaz slow cooker használatával ilyen nem történhet, sőt, akár a rezsiszámlát is csökkenthetjük.
Még annak is szolgálhat újdonsággal Borbás Marcsi nokedli-trükkje, aki nagyüzemben és rendszeresen készít galuskát köretnek!
A vajas pirítós népszerű reggeli étel: szívesen fogyasztjuk önmagában, lekvárral vagy mézzel megkenve, de akár sonkával, tojással is finom. És hogyan lesz még finomabb? Eláruljuk!
A tésztafőzés egyszerűnek tűnik, ám közel sem gyerekjáték. Nagyon sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy tökéletes legyen a főtt tészta, kezdve a tészta kiválasztásától, a sós vízen át a pontos főzési idő betartásáig. Nem véletlen, hogy könnyű hibázni.
Egyre több a friss zöldség, ám ettől még a fagyasztóban megbújó jeges finomságokat nem kell őrizgetned télig. A fagyasztott zöldségek mindig kéznél vannak, és sokoldalúan felhasználhatók.
Elfelejtetted beáztatni a babot éjszakára? Ez a legjobb hiba, amit elkövethetsz. Azt is eláruljuk, miért.