Mikróban kétségtelenül nagyon gyorsan elkészül a tészta, így tökéletes ez a módszer, ha nincs időd vagy lehetőséged a tűzhelyen főzni. Az íze és az állaga azonban nem lesz olyan, mint a hagyományos, bő vízben főzéskor: picit lágyabb lesz, és az is előfordulhat, hogy lesznek benne keményebb részek – ezért például a spagettitésztát picit problémásabb mikróban készíteni, de nem lehetetlen!
A mikrohullámú sütőben való tésztafőzés tehát más megközelítést igényel, mint amit megszoktál. A tökéletes végeredmény érdekében válassz rövid tésztafajtát. Nézzük, hogyan csináld!
- A tésztát egy nagyobb, mikrohullámú sütőben használható tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Lefedjük a tálat egy másik edénnyel vagy fóliával úgy, hogy egy piciny részt hagyunk, amin a gőz távozhat.
- Nagy teljesítményen 3-5 percig főzzük, átkeverjük, majd újra betesszük a mikróba. Ezt addig ismételjük, míg a tészta megfő.
- Ha a tészta ízlésünk szerint megfőtt, óvatosan leszűrjük.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- 9 HIBA, AMIT MINDENKI ELKÖVET TÉSZTAFŐZÉSKOR>>>
- IGAZI KINCS A KONYHÁBAN: EZÉRT FAGYASZD LE A TÉSZTAFŐZŐ VIZET>>>
- EZZEL AZ EGYSZERŰ MÓDSZERREL PILLANATOK ALATT MEGFŐZHETED A TÉSZTÁT>>>