Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Időszűkében vagy? Főzd meg mikróban a tésztát!

default user icon
MME
Sokaknak vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a mikróban készült tészta mennyire lehet jó. Ez a szkepticizmus abból fakad, hogy a legtöbben a mikrót csak melegítésre használják, nem pedig főzésre. A mikró azonban – korlátainak figyelembe vételével és megfelelő technikával – praktikus eszköz lehet tésztafőzéshez is.

Mikróban kétségtelenül nagyon gyorsan elkészül a tészta, így tökéletes ez a módszer, ha nincs időd vagy lehetőséged a tűzhelyen főzni. Az íze és az állaga azonban nem lesz olyan, mint a hagyományos, bő vízben főzéskor: picit lágyabb lesz, és az is előfordulhat, hogy lesznek benne keményebb részek – ezért például a spagettitésztát picit problémásabb mikróban készíteni, de nem lehetetlen!

A mikrohullámú sütőben való tésztafőzés tehát más megközelítést igényel, mint amit megszoktál. A tökéletes végeredmény érdekében válassz rövid tésztafajtát. Nézzük, hogyan csináld!

  1. A tésztát egy nagyobb, mikrohullámú sütőben használható tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Lefedjük a tálat egy másik edénnyel vagy fóliával úgy, hogy egy piciny részt hagyunk, amin a gőz távozhat.
  3. Nagy teljesítményen 3-5 percig főzzük, átkeverjük, majd újra betesszük a mikróba. Ezt addig ismételjük, míg a tészta megfő.
  4. Ha a tészta ízlésünk szerint megfőtt, óvatosan leszűrjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss