Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű trükkel nem fő szét a krumpli

default user icon
MME
A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? Mutatunk egy trükköt, amivel megelőzhető az ilyen főzési katasztrófa.

Sokszor előfordul, hogy a rakott krumplihoz használt burgonya kásás állagú lesz, és szétesnek a szeletek, vagy a burgonyapüré nem lesz elég krémes, könnyed. Hiába tudjuk ugyanis, hogy milyen típusú krumplira lenne szükség az adott ételhez, ha éppen nincs otthon vagy nem tudtuk beszerezni.

A lisztes, szétfővő krumplifajtákat egy egyszerű trükkel "tarthatjuk egybe": adjunk ecetet a főzővízhez. Az ecet ugyanis egyfajta védőréteget képez a burgonya felületén, és így nem fő szét olyan könnyen. Kipróbálod?

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss