Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tudtad? Ezért jó, ha egymásra halmozod a frissen sült palacsintákat!

default user icon
MME
Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.

A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet. De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatsz – még órákkal a sütés után is!

Halomban a palacsinták

Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt. A titok: halmozd a palacsintákat egymásra. Ha így teszel, a palacsinták puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is. Tálaláskor a palacsintákat könnyedén szétválaszthatod, és megtöltheted különféle töltelékekkel: túróval, lekvárral, gyümölcsökkel vagy sajttal és sonkával, ha a sós verziót kedveled.

Palacsintából nem lehet sokat sütni!

Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család (van ilyen?), akkor a maradékot tárold a hűtőben, sütőpapírral elválasztva. Így nem fognak összeragadni, és a palacsinták bármikor felmelegíthetők, tölthetők és tálalhatók.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss