A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet. De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatsz – még órákkal a sütés után is!
Halomban a palacsinták
Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt. A titok: halmozd a palacsintákat egymásra. Ha így teszel, a palacsinták puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is. Tálaláskor a palacsintákat könnyedén szétválaszthatod, és megtöltheted különféle töltelékekkel: túróval, lekvárral, gyümölcsökkel vagy sajttal és sonkával, ha a sós verziót kedveled.
Palacsintából nem lehet sokat sütni!
Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család (van ilyen?), akkor a maradékot tárold a hűtőben, sütőpapírral elválasztva. Így nem fognak összeragadni, és a palacsinták bármikor felmelegíthetők, tölthetők és tálalhatók.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- SZERETITEK A PALACSINTÁT? AKKOR EZT A HOZZÁVALÓT SOHA NE HAGYD KI BELŐLE>>>
- ÍGY MÉG TUTI NEM KÉSZÍTETTED A PALACSINTÁT! HA EZT TESZED BELE, TÖKÉLETES LESZ A PÖRKÖLT MELLÉ>>>
- HA EZT A PLUSZ HOZZÁVALÓT TESZED A PALACSINTÁBA, ELKÉPESZTŐ LESZ A VÉGEREDMÉNY!>>>