Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
A hagyományos hazai, a papírvékony francia, a duci kis amerikai vagy az élesztős orosz a kedvenced? Bármelyiket szoktad sütni, legközelebb finomabb lesz, ha tökéletesíted a tudásodat.
PATAKY KRISZTINA
Ötletes receptjeink segítségével felturbózhatod a karácsonyi maradékokat, hogy kiadós egytálételek készüljenek belőlük.
A nagy karácsonyi trakták után elérkezik a maradékok ideje, amikor semmi más dolgunk sincs, mint a meglévő fogásokat újraértelmezni.
Nem tudod, mit kezdj a maradékkal? Megmaradt a bejgli, pulyka, esetleg a töltött tojás? Ne dobd ki, használd fel újra! 10 receptet mutatunk, amit az ünnepi főétel, előétel, köret vagy desszert maradékából varázsolhatsz újra!
Csonka Enikő
SÁNDOR ADRIENN
Ha hétvégén kicsit túlfőzted magad, ne dobd ki a maradékot! A megmaradt finom falatokból néhány jó ötlettel új, ínycsiklandó fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Maradékból finomat rovatunkban mutatunk egy alapreceptet és egy variációt arra, hogyan használd fel, ha túl sokat főztél belőle.
Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Mutatjuk, hogyan!
Videó
A legtöbben még ki sem hevertük a húsvéti eszem-iszomot, és elborzadva gondolunk a hűtőben felhalmozott, szülőktől, nagyszülőktől kapott maradék sonkaszeletekre és keménytojásokra. Pedig az ünnepi maradék új életre kelhet, szenzációs új fogások apanyagaként. Például már 2-3 sonkalében főtt tojásból isteni tojáskrémet rittyenthettek - például, ahogy a lenti videóban látható!
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.
Maradt néhány szelet a húsvéti sonkából, tarjából vagy csülökből? Kidobni semmi esetre sem szabad, inkább használjuk fel újra! Lehet belőle sonkás tészta, quiche, quesadilla, leves, palacsinta, szendvics vagy csiga, de készíthetünk belőle sonkakrémet vagy tölthetünk vele húsokat is. Íme 13 egyszerű sonkás recept!
Előfordul, hogy több sonkát veszünk, mint kellene, nehogy szégyenben maradjunk a húsvéti vendégsereg előtt. Hiába kínálgatjuk a családnak, már senki nem kívánja. Egy kicsit átalakítva, beburkolva, rétegelve vagy felkockázva már biztos szeretni fogják!
Ha idén húsvétkor elfelejtettél tojásfestéket venni, vagy kipróbálnád a természetes tojásfestést, ne habozz! Megmutatjuk, hogy lehet konyhai maradékokból szép színes tojásokat varázsolni. Íme!
Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.
Ha még mindig maradt a hűtődben egy csomag virsli szilveszterről, itt az idő, hogy felhasználd! 9 laktató levest mutatunk, melyekben nagyon jó helye lesz.
Ha maradt otthon egy adag krumplipüré, akkor se dobjuk ki, ha már nem kívánja a család! Hasznosítsuk inkább újra! Egy kis sajttal, liszttel és tojással zseniális palacsinta süthető belőle, mutatjuk, hogyan.
A maradékok felhasználásának sokféle módja van, most mutatunk egy egyszerű módszert a krumplipüré megmentésére. Például isteni sajtos palacsinta süthető belőle, íme!