Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A te hűtődben is felfordulás van a hétvége után? Te sem tudod, hogyan pakold be a maradék ételeket, hogy mindennek meglegyen a megfelelő helye? Aggodalomra semmi ok, ugyanis az egyik influenszer erre a problémára is talált egy trükkös megoldást.
Kósa Kolos
Ugyanúgy, ahogy más ünnepek alkalmával, húsvétkor is hajlamosak vagyunk túlfőzni magunkat. Sok háztartásban probléma, hogy a sonkához főzött tojás sem fogy el, így ha nem szeretnénk, hogy a kukában végezze, érdemes minél hamarabb felhasználni. Erre a problémára nyújt kiváló megoldást a főtt tojással töltött fasírtgolyó, aminek elkészítését videón is mutatjuk!
Szinte nincs olyan család, ahol valamilyen formában ne kerülne az ünnepi asztalra sonka. Eszi is mindenki, de pár nap után érezhetően fogy a lelkesedés, a maradék hús pedig a hűtőben várja, mi lesz a sorsa. Arról szó sem lehet, hogy kidobjuk, de akkor mit tegyünk?
Jasinka Ádám
Kimondott büszkeséggel töltött el, hogy sikerült minden alkotóelemét hasznosítani a húsvétra vásárolt füstölt csülöknek. Nem ment semmi sem pocsékba, sőt három fogást is asztalra varázsoltam két főre, három napra.
Kard Sándorné
Húsvétkor komoly mennyiségű tojás fogy, hiszen nemcsak a sonkához kínáljuk, hanem sütéshez is rengeteget használunk. Általában sárgájából több kell, így mindig marad néhány tojásfehérje a hűtőben. Hogy mi legyen a sorsa? Nos, semmiképpen ne dobjuk ki, készítsünk belőle vendégváró finomságokat!
Nem csak szendvicsfeltét lehet a felvágottakból! Ha megmaradt pár szelet sonka vagy szalámi, és már nem szívesen ennénk meg kenyérrel, akkor sem kell kidobni, sőt teljesen új életre kelhetnek a maradékok egy kis rafinériával.
PATAKY KRISZTINA
Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!
Csonka Enikő
SÁNDOR ADRIENN
Török Zsuzsa
Nálad is árválkodik némi ilyen-olyan kész szósz vagy egy kevéske ketchup és mustár az üveg alján, ami nem akar elfogyni?
Folyamatosan csökken a háztartások élelmiszerhulladéka, de még így is sok étel kerül a szemétbe. Sok alapanyagot meg lehetne menteni, így sem a fonnyadt répának, sem a megmaradt levesnek vagy pörköltnek nem szabadna a kukában végeznie. Íme a magyarok kedvenc maradékmentő ételei.
Vanessa Gregory megdöbbentő átalakuláson ment át, miután úgy döntött, nem lesz többé a család malaca, és nem falja fel az ételmaradékokat a gyerekei tányérjáról. Az anyuka ennél jobb döntést nem is hozhatott volna!
Pazarolni luxus, így ha lehet, minden maradék ételt felhasználunk. Különösen az ünnepek után számolhatunk rengeteg maradékkal, ami aztán igyekszünk is hasznosítani. Ám vannak olyan ételek, amelyeket jobb, ha inkább kidobunk.
Videó
Unjátok már a bejglit? Ki ne dobjátok a maradékot! Isteni rakott desszert készíthető belőle, ha rétegzitek lekvárral, csokival, dióval és vaníliás pudinggal. Íme a szuper maradékmentő recept videón!
Decemberben sok a kiadás, de ha odafigyelünk néhány apróságra, nem is olyan nehéz megkímélni magunkat a felesleges költekezéstől.
Mindannyian ettünk már maradék pizzát – és valószínűleg a jövőben is gyakran rágcsáljuk el az előző napi maradékot. Általában ilyenkor már nem a legjobb az állaga, de pazarolni sem szeretnék, így legyűrjük. Van ennél jobb ötletünk, mutatjuk!
Ha sokat főzünk, sok a hulladék is. A konyhánkba bekerülő minőségi alapanyagokat megtiszteljük azzal, hogy nem dobjuk ki jelentős részüket, megpróbálunk lehetőleg mindent felhasználni.