Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej

MME MME
2
60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd egy kanállal galuskákat szaggatunk belőle, tejben kifőzzük őket, majd leszűrjük.
  2. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját 6 evőkanál cukorral és egy kevés tejjel összekeverjük, majd a vaníliás tejhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. Tálba öntjük, rárakjuk a galuskákat, és lehűtjük. Ízlés szerint csokireszelékkel díszíthetjük.

MÁKOSGUBA TORTA MADÁRTEJ KRÉMMEL>>> 

MADÁRTEJ VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL>>> 

TEJSZÍNES MADÁRTEJSZELET>>> 

Megjegyzés

Amikor már lassú tűzön főzzük a a tojássárgájás tejet, vigyázni kell, nehogy felforrjon, mert akkor összeesik a tojás!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss