Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej

MME MME
2
60 perc
rafinált
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A klasszikus madártej elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A tojásfehérjékből 1 evőkanál cukorral kemény habot készítünk.
  3. Tűzálló edényben tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből egy kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben néhány perc alatt kifőzzük őket, majd leszűrjük és tányérra tesszük.
  4. Az 1 liter tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojássárgáját 6 evőkanál cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy keveset a langyos tejből, és jól összekeverjük.
  5. A tojássárgás krémet a vaníliás tejhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Tálba öntjük a vaníliasodót, rárakjuk a kifőtt galuskákat, és lehűtjük.
  7. Az elkészült madártejet ízlés szerint csokireszelékkel díszíthetjük.
Tipp: Amikor már lassú tűzön főzzük a a tojássárgájás tejet, vigyázni kell, nehogy felforrjon, mert könnyen összeeshet a tojás!


Ezek is érdekelhetnek