Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
A madártej sokak kedvence, nem véletlenül. Olyan finomság, amit általában akkor készítünk, ha nincs kedvünk vagy időnk a desszerttel bajlódni, a végeredmény mégis mindenkit levesz a lábáról. Összegyűjtöttünk hét isteni finom receptet, amiből választhatsz, ha gyorsan kell egy remek édesség.
Salamon Csilla
Videó
Elkezdődött a Hal a tortán című gasztroreality új évada, amelyben hétről hétre újabb és újabb hazai hírességek látják vendégül csapattársakat. Az első csapat oszlopos tagja Kiszel Tünde, aki egy igazi klasszikussal igyekezett elkápráztatni sztárvendégeit, és a műsor háziasszonyát, Gáspár Beát.
Eszter
Kedves emlékekről és ehhez fűződő receptekről beszélgettünk a Troll a konyhában kulináris krimi kapcsán Király Péterrel, aki elárulta féltve őrzött madártej receptjét is.
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü kitalálása. Ha a főétel megvan, a desszerttel vagyunk gondban. És akkor mi lesz a levessel? Ne ess kétségbe, mutatunk két egyszerű és gyors menüsort. Már csak azt kell kitalálnod, az "A" vagy a "B" menüt készíted el!
ZSANETTE KOVÁCS
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.
Szabó Veronika
Új sorozatunkban celebek ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák, a konyhában is megállják a helyüket. A mai részben Kiszel Tünde mutatja meg, hogyan készíti el a kedvenc desszertjét, amit a család és a barátok is rendszeresen követelnek rajta: a klasszikus, forró tejben főzött habgaluskával megpakolt madártejet!
Dömők József
Az a jó a madártejben, hogy az elkészítéséhez nem igazán kell konyhatündérnek lenned. Alig kell hozzá néhány alapanyag, ezért mondhatni olcsón megúszható, ráadásul gyorsan elkészülsz vele, ha ezt a desszertet választod. Következő videós receptünkből most megismerheted a madártej elkészítésének minden csínját-bínját, szóval nyugodtan láss neki otthon te is!
Pataky Krisztina
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Kard Sándorné
Nincs olyan, aki a madártejet ne szeretné - de minimum a sodó részéért minden gyerek és felnőtt odavan. Ha valaki már unná a hagyományos változatot, az alábbi válogatásban biztosan talál egy olyan variációt, amivel szívesen megbolondítaná ezt az időt álló klasszikust: van mogyoróvajas, popcornos, sőt mentes változat is, a bónusz pedig a receprtoárban egy káprázatos madártej szelet!
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatábanszuper praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! A mai egy olyan klasszikus, aminek senki nem tud ellenállni - pláne, ha így készítitek el! Éljen a madártej!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Sztojanov Gabriella
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Egy jó madártejhez mit szólnátok?
Ha unod a hagyományos madártejet, megmutatjuk a felturbózott verziót, ami lazán lekörözi még a nagyi-féle receptet is!
KOCSIS BÁLINT
A kánikulában mindenki valami hűsítő finomságot eszegetne, és szerencsére a fagyin túl is van élet! Tiramisu, panna cotta, madártej, sajttorta vagy pohárkrém, jöhet ilyenkor bármi, ami fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben pihent. Jó étvágyat hozzájuk!
Ki ne emlékezne a nagyinál eltöltött hétvégékre, amik a felhőtlen pillanatok mellett az isteni ebédekről szóltak? A következő receptek gyerekkorunk kedvenc fogásait idézik, amik a mai napig mindenkit levesznek a lábukról!