Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej, ahogy Buday készíti

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a tejjel, az édesítőszer felével,a vaníliával, és a keményítővel elkeverjük. Vízgőz felett egy fémtálban, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ha már sűrű, levesszük a gőzről, hűlni hagyjuk, majd vajjal kikeverjük. A kész sodót tálkákba töltjük.
  2. A tojások habját keményre verjüka maradék édesítőszerrel, majd két evőkanál segítségével, egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb 20-25 másodpercig megfőzzük.
  3. A kiszaggatott, megfőtt galuskákat a vaníliasodó tetejére halmozzuk, majd tálaljuk.

    ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>> 

    Sült madártej - VIDEÓ! >>> 

    MInden, amit a madrátejről tudni akartál >>>

Ezek is érdekelhetnek