hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaron csokis és lime-os krémmel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A macaronhéjakat elkészítjük a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
  2. A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk.
  3. A lime levét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
  4. A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük.
  5. A keveréket visszaöntjük a lábasba és állandó keverés mellett addig hevítjük amíg a krém besűrűsödik.
  6. Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatin és lereszelt limehéjat belekeverjük.
  7. Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk és botmixerrel egyneművé keverjük.
  8. A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  9. A chilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük rá az apróra tört csokoládéra. Adjuk hozzá a chiliport és keverjük csomómentesre.
  10. Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, terítsük szét rajta a csokiganache-t, és fedjük le egy másik folpacklappal. Hűtsük legalább egy órán át a hűtőben. Habosítsuk ki, és kanalazzuk egy habzsákba.
  11. A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, tálalás előtt legalább 2 órán át pihentessük a macaronokat.

    Nézd meg videón, hogyan készül  a csilis-csokis és lime-os krém a macaronokhoz:

Innen pedig a tökéletes macaronhéj elkészítésének technikáját sajátíthatod el:


Megjegyzés

Kb. 20-30 db macaron készítéséhez elengedő a krém mennyisége. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss