A macaronhéjakat elkészítjük a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk.
A lime levét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük.
A keveréket visszaöntjük a lábasba és állandó keverés mellett addig hevítjük amíg a krém besűrűsödik.
Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatin és lereszelt limehéjat belekeverjük.
Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk és botmixerrel egyneművé keverjük.
A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
A chilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük rá az apróra tört csokoládéra. Adjuk hozzá a chiliport és keverjük csomómentesre.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, terítsük szét rajta a csokiganache-t, és fedjük le egy másik folpacklappal. Hűtsük legalább egy órán át a hűtőben. Habosítsuk ki, és kanalazzuk egy habzsákba.
A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, tálalás előtt legalább 2 órán át pihentessük a macaronokat.
Nézd meg videón, hogyan készül a csilis-csokis és lime-os krém a macaronokhoz:
Innen pedig a tökéletes macaronhéj elkészítésének technikáját sajátíthatod el: