A szedres és citromos krémmel töltött csokitorta elkészítéséhez a csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük. A vajat szintén felolvasztjuk, majd szintén kihűtjük.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olvasztott, kihűtött vajat, majd a kihűtött csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát kapunk)
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a csokoládés keverékhez, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaformákat, majd a massza kétharmad részét a 24 cm-es tortaformába, a maradékot pedig a 20 cm-es tortaformába öntjük.
A tortaformákat 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk a tortalapokat, mielőtt megtöltenénk.
A szedret folyóvíz alatt megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan összekeverjük a mascarponekrémmel. Végül hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett szedret, majd óvatosan összeforgatjuk.
A citromos krémhez a porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a kifacsart citromlevet, majd simára keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan összekeverjük a citromos krémmel.
Az egyik nagyobb tésztalapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen rákenjük a szedres krémet, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot és a tenyerünkkel óvatosan lenyomkodjuk.
Ezután a tésztalap közepét megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük az egyik kisebb tésztalapot.
Ezután rákenjük egyenletesen a citromos krém kétharmad részét, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk.
Végül a maradék citromos krémmel megkenjük kívülről is a tortát, majd a félretett szederrel díszítjük. (Én pár szál fehér legyezővirággal is díszítettem, de az NEM ehető!!!!)
Az elkészült tortát pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.