hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás macaron

MME MME
70 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A pisztáciás macaron elkészítéséhez a mandulalisztet a porcukorral összeszitáljuk egy nagy tálban. Ezután összegyúrjuk 9,6 dkg tojásfehérjével, és homogén, gyurmaszerű masszává gyúrjuk, majd hozzáadjuk a színező gélt.
  2. A cukrot a vízzel feltesszük forrni, és szirupot készítünk belőle úgy, hogy 118 fokig melegítjük, melyet cukorhőmérővel ellenőrzünk.  
  3. Miközben a szirup fő, a másik adag tojásfehérjét habbá verjük. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőmérsékletet, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban a felvert tojásfehérjéhez csorgatjuk, amíg a szirupos tojásfehérje kézmelegre nem hűl.
  4. Az így kapott tojásfehérjét 2-3 adagban a mandulás masszához keverjük. Habosan folyós masszát kell kapnunk, ami a saját súlyánál fogva lefolyik a spatuláról, és terül.
  5. Ezután a masszát habzsákba töltjük, és szilikonos sütőpapírra kisebb gombócokat nyomkodunk belőle, majd a tepsi alját picit megütögetve hagyjuk szétterülni a masszát, ilyenkor a légbuborékok is eltűnnek. Szobahőmérsékleten addig pihentetjük, míg a tetejük érintésre száraznak érződik.
  6. A sütőt 155 fokra előmelegítetjük, és légkeverés nélkül kb. 10-12 perc alatt megsütjük a macaronhéjakat. Amikor a macaron kalapja nem mozdul el a talpról (ekkor még a belseje puha), kivesszük, és a tepsin hagyjuk kihűlni. 
  7. A pisztáciapraliné elkészítéséhez a cukorból lassú tűzön egy világos karamellt készítünk, a majd a tűzhelyet lekapcsolva hozzákeverjük a pisztáciát. Olajozott tepsire vagy zsírpapírra kikenve hagyjuk kihűlni, majd késes aprítóban addig daráljuk, amíg folyós masszát nem kapunk.
  8. Ezután a pisztáciás töltelékhez a fehér csokoládét felvágjuk apró darabokra, és egy tálba tesszük. Az enyhén pörkölt, sótlan pisztáciát késes aprítóban durvára daráljuk. A habtejszínt és a mézet összemérjük, forráspontig melegítjük, majd a csokoládéra öntve egy homogén masszát keverünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a pralinét, majd a durvára darált pisztáciát. Töltésig hűvös helyen pihentetjük.
  9. Ha kihűltek a macaronhéjak, megtöltjük és összepárosítjuk az elkészült pisztáciás krémmel.

Tipp: Még több ínycsiklandó macaront találtok a Bolka Bonbon kínálatában. 

Ezek is érdekelhetnek