Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokoládés macaron

50 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Massza :
  • 30 dkg mandulaliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 11dkg tojásfehérje / 4 db tojásfehérje /
  • Szirup:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 76 ml víz
  • 11 dkg tojásfehérje
  • ételfesték
  • Töltekék:
  • 20 dkg habtejszín
  • 20 dkg fehércsoki

Elkészítés

  1. Mandula lisztet a porcukrot átszitáljuk. Majd 2 tojás fehérjét összekeverem a mandulalisztel és a porcukorral. Egy masszát kapok belőle. Szirupot főzünk . 76 ml vízből és a 30 dkg kristálycukorból szirupot főzünk. / 118 c' felé ne menjen/ 100 c'- nál a tojás fehérjét elkezdem verni . Szirupot szálas próbával megnézem megfelelő e a hőmérséglet. Mikor már majdnem kemény a hab, hozzá adom a szirupot és az ételszinezéket. Addig keverem míg ki nem hül a krém. Majd hozzá keverjük kis adagokban a mandulás masszához. Habzsákba töltjük és kinyomkodjuk. Zsírpapírra megpróbálom egyforma nagyságúakat nyomni. Ha készen vagyunk leütögetjük a tepsit, hogy a levegő távozzon belőle, majd hagyjuk állni 40-45 percet hogy a teteje bőrősödjön.155c'-on 8-10 percet sütjük. Töltelék: Egy edénybe bele öntjük a tejszínt . Felmelegítjük majd bele tördeljük a csokoládét . Addig keverjük míg egynemüvé válik. Hagyjuk kihülni majd megtöltjük vele a két korongot.

Ezek is érdekelhetnek