Mascarponés-csokis torta

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • porcukor
  • tojás
  • sütőpor
  • olaj
  • víz
  • vaj
  • Mascarpone
  • tej
  • habfixáló
  • porcukor
  • étcsokoládé
  • tej
  • dekorcukor
  • tortabevonó

Elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Jól elkeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához keverjük.
  2. A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában kihűtjük, majd kiborítjuk, és 3 lappá vágjuk.
  3. A tejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval. A piskótalapokat megkenjük a krémmel, és összeállítjuk a tortát.
  4. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal és dekorcukorral díszítjük.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek ezt a fajta piskótasütést, mert biztosan szép magas lesz. - Kiss Istvánné

Ezek is érdekelhetnek

Friss