Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krém hozzávalóit összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele. A darált mandulához hozzáforgatjuk a porcukrot, majd átszitáljuk, a fennmaradt szemcséket félretetsszük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a végefelé állandó keverés mellett beleszórjuk a kristálycukrot.
  3. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórjuk és összeforgatjuk, majd nyomózsákba töltötjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma - kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságú - korongokat nyomunk.
  4. 40 percig szobahőmérsékleten szárítjuk, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, hűlni hagyjuk, majd éles késsel leemeljük őket a sütőpapírról. (Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
  5. A jól kihabosított csokoládé ganache-sal, megkenünk egy macaront és egy másikat hozzáillesztünk. Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.

    PARÁNYI SZÍNES HABCSÓKOK, AMIKÉRT RAJON A VILÁG: ÍME A MACARON-SZTORI! >>> 

    ÍGY KÉSZÍTHETSZ TÖKÉLETES FRANCIA MACARONT - ÍME A DUPLACSOKIS VÁLTOZAT! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A MACARON: 3 TIPP PROFI CUKRÁSZOKTÓL >>> 

Megjegyzés

Ez a recept elronthatatlan, ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek