Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos reggeli

A reggeli kimondhatatlanul fontos, az angolok reggelije el is híresült az egész világon. A klasszikus reggeli ételek mellé most egy különlegesebb fogást ajánlok!

Novemberben visszatérek az Egyesült Államokba, méghozzá egy Ny-Virginia állambeli városba, Huntingtonba. Egyes kimutatások szerint ott élnek a legegészségtelenebbül az emberek az egész országban. Ott van a legtöbb kövér ember. Nagy fába vágom a fejszém: meg szeretném őket tanítani arra, hogy élhetnének egészségesebben, miket kellene enniük ahhoz, hogy kissé lefogyjanak, és szeretném megtanítani őket főzni is hogy ne pizzán és hamburgeren éljenek.

Fontos a reggeli

Nálunk, Nagy-Britanniában a reggeli a legfontosabb étkezés, ami mindig bőséges. A full English breakfast, azaz teljes angol reggeli tojásból és valamilyen húsféléből áll, ez többnyire sonka vagy húsos szalonna. Mellé paradicsomos babot vagy grillezett paradicsomot szokás fogyasztani, no és vajas pirítóst. Teát vagy kávét iszunk hozzá. Most egy különlegesebb reggelit ajánlok kipróbálásra.

Rántotta füstölt lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:
8 tanyasi tojás
4 szelet kovászos parasztkenyér
8 dkg vaj
4 szelet füstölt lazac
1 citrom

frissen őrölt bors

A kenyeret mindkét oldalán megpirítjuk, egyik oldalán megvajazzuk. A tojásokat tálban felverjük. A maradék vajat két serpenyőben megolvasztjuk, és beleöntjük a felvert tojást. Falapáttal mindig középre hajtjuk a már megszilárdult széleket. A rántotta akkor jó, ha már nem folyós, de még nem is szilárdult meg teljesen. A rántottát négy előmelegített tányérba elosztjuk. Sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. A füstölt lazac szeleteket felgöngyöljük, és a rántottára fektetjük. Citromgerezddel díszítve tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek