Karácsony előtt néhány héttel szinte mindenkiben felmerül a kérdés: mit süssek az ünnepekre? Nos, szerencsére a választék olyan széles, hogy mindenki ízlése, kedve és ideje szerint válogathat.
Ahány ház, annyi féle a karácsonyi sütemény-felhozatal. A bejgli alap, ez nem kérdés, azon belül eldönthető, hogy diós, mákos vagy éppenséggel a kettő kombója készüljön el. Aztán következik a megunhatatlan zserbó és a linzer, amelyek szintén nagy klasszikusok. Ami biztos, hogy a karácsonyi sütést utóbbival, vagyis az aprósütikkel kell megkezdenünk, azok ugyanis egy jól záródó fémdobozban akár hetekig is elállnak.
Karácsonyi süti: krémes vagy száraz?
Innentől viszont kissé lazul a kötelező karácsonyi sütik sora, hiszen készülhet sütés nélküli süti, mint a nagyon egyszerű kókuszgolyó és kókusztekercs, de sok helyen a mézeskalács, flódni, mákos guba vagy tiramisu nélkül elképzelhetetlen a karácsony.
Van azonban a karácsonyi süteményeknek egy megkerülhetetlen fajtája, ami szinte mindenkit levesz a lábáról. A krémes sütik. Mindegy, hogy mézes krémes, hólabda vagy fatörzs, a család kivétel nélkül rajong értük. Ezek frissen a legfinomabbak, természetesen egy kis hűtés mindegyikőjüknek elkél, így december 23-án érdemes őket elkészíteni.
Addig pedig csak az a dolgunk, hogy kiválasszuk, melyiket készítjük el idén. Válogassatok, süssetek kedvetekre! Csodásan szép karácsonyi készülődést mindenkinek!