Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos ünnepi torta

45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felhabosítjuk, és hozzáke­verjük a sűrített tejet. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és adagonként a tojásos masszába forgatjuk. A palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk.
  2. 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rárajzolunk azokra 2-2 db 18 cm átmérőjű kört. Ezekbe merünk 2-3 ek tésztát, és egyenletesen szétkenjük a papíron a körvonalakon belül.
  3. A tésztakorongokat 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként kb. 5 perc alatt megsütjük. Ezután a tepsiből kiborítva óvatosan lehúzzuk róluk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ha sülés közben túlnőttek volna az előrajzolt körvonalon, levágjuk őket a megfelelő méretűre.
  4. A krémhez kikeverjük a natúr krémsajtot a porcukorral, majd beleforgatjuk előbb a tejszínből vert kemény habot, azután a kókuszreszeléket.
  5. A krémmel megkenve egymásra rétegezzük a tésztakorongokat, majd a maradékkal bevonjuk az így kapott tortát. Vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük marcipánfigurákkal és friss roz­ma­ring­ágakkal.

    Ajánljuk még:

    Ragacsos kókusztorta >>> 

    Kókuszos kevert süti >>> 

    Mézes kókuszkocka >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss