Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokis fatörzs

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a cukorral és csipet sóval. Ha kemény a hab, hozzáadjuk a sárgájákat majd – már kézzel – belekeverjük a kakaóporos lisztet és a kávét.
  2. Egy sütőpapíros tepsire kanalazzuk a masszát és kenőkéssel minél vékonyabban, saroktól sarokig, egyenletesen szétkenjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Figyeljünk oda, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor feltekerésnél törni fog.
  3. Ha készen van, lehúzzuk a tepsiről a papírral együtt és feltekerjük még melegen, jó szorosan. Így felveszi a formát és könnyebb lesz vele bánni.
  4. Amíg a tészta hűl, a töltelékhez a habtejszínt a sóval, a porcukorral habbá verjük, belekeverjük óvatosan a narancsot, majd az alkoholt. A mázhoz összefőzzük a tejet/tejszínt, kakaóport. Sózzuk, majd lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a vajat.
  5. A burkoló krémhez a tejszínt a sóval felforrósítjuk. Ráöntjük a kimért csokira, majd ha picit hűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat is és hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Ha minden készen van, kicsomagoljuk a piskótát és ecsettel megkenjük a csoki mázzal. Ezután egyenletesen az alkoholos tejszínhabbal. Rászórjuk a csokit is és óvatosan feltekerjük.
  7. Utolsó lépésként burkoljuk nagyon rusztikus módon a ganache krémmel és díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi narancsos csokis fatörzs 


Megjegyzés

Nagyon mutatós és nagyon finom a karácsonyi narancsos csokis fatörzs. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss