A hólabda torta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós lisztet és összeforgatjuk. A tésztát a formába simítjuk és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Ha nem akarjuk majd a tésztát félbevágni, érdemes két formával dolgozni és két adagban sütni).
A krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, hozzákeverjük még forrón a cukrokat és a kókuszt, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a kihabosított vajat.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, félreteszünk a krémből egy keveset, a többit elkenjük az alsó lapon. Rátesszük a másik lapot és körbe megkenjük a maradék krémmel. Megszórjuk körbe kókuszreszelékkel.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és a torta tetejére simítjuk. Nem baj, ha nem kapunk tükörfényes felületet, lehet rusztikus is.