Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei hólabda torta

MME MME
65 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hólabda torta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós lisztet és összeforgatjuk. A tésztát a formába simítjuk és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Ha nem akarjuk majd a tésztát félbevágni, érdemes két formával dolgozni és két adagban sütni).
  3. A krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, hozzákeverjük még forrón a cukrokat és a kókuszt, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a kihabosított vajat.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, félreteszünk a krémből egy keveset, a többit elkenjük az alsó lapon. Rátesszük a másik lapot és körbe megkenjük a maradék krémmel. Megszórjuk körbe kókuszreszelékkel.
  5. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és a torta tetejére simítjuk. Nem baj, ha nem kapunk tükörfényes felületet, lehet rusztikus is.

Nézd meg videón, hogyan készül a hólabda torta
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss