A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket egy teflon serpenyőbe tesszük, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd teljesen kihűtjük. (Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!)
A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd simára keverjük.
3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük.
1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén simára keverjük. (Egy evőkanálnyi kókuszreszeléket félreteszünka díszítéshez.)
Ezután fakanállal, apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
A tepsiben lévő, és teljesen kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot.
Ezután megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.