hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszhabos szelet

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kókuszreszeléket egy teflon serpenyőbe tesszük, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd teljesen kihűtjük. (Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!)
  6. A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd simára keverjük.
  7. 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük.
  8. 1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  9. Ezután hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén simára keverjük. (Egy evőkanálnyi kókuszreszeléket félreteszünka díszítéshez.)
  10. Ezután fakanállal, apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
  11. A tepsiben lévő, és teljesen kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot.
  12. Ezután megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss